Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по
Коментари Харесай

Цветанов проведе работна среща с главния преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние

Председателят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов организира през днешния ден в София работна среща с основния договарящ от името на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние.

Цветан Цветанов и Мишел Барние споделиха общото разбиране, че правата на европейските жители, които живеят на Острова, ще бъдат предпазени и след Брекзит.

В качеството си на ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов изрази мнение, че договарянията сред Брюксел и Лондон за Брекзит би трябвало да се организират по подобен метод, че да не се визира сигурността. „ През годините се построи потенциал на оперативно полицейско съдействие сред държавите-членки посредством Европол.

„ Англия има една от най-хубавите системи за сигурност. Тя е един от главните снабдители на информация за системите за сигурност на Европейски Съюз “, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Двамата се сплотиха към мнението, че спирането на този продан на информация ще бъде оттегляне и ще отнеме добавената стойност на този развой.

Мишел Барние поздрави Цветан Цветанов за отличната подготовка и реализация на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Барние посочи като огромен триумф историческото приемане на 26 март в София на процедурните правила за парламентарен надзор върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР