Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар на САЩ посланик Даниел Фрийд

Председателят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов организира среща във Вашингтон с някогашния асистент държавен секретар в администрациите на Джордж Буш и Барак Обама – дипломат Даниел Фрийд, оповестиха от партията. Той също по този начин е бил шеф в Съвета за национална сигурност при президентите Буш и Клинтън, дълготраен отговорник по санкционната политика на Съединени американски щати, специфичен делегат по редица значими за американската външна политика въпроси (в това число и закриването на лагера в Гуантанамо (2008-2009 г.). Понастоящем Фрийд е старши откривател в Атлантическия съвет – закостенял американски мозъчен концерн, участващ във образуването на американската външна политика към този момент 57 години. Организацията има за цел да подтиква разговора и полемиките по сериозни въпроси на интернационалната политика. Ежегодно в Съвета гостуват международни водачи, които показват разнообразни гледни точки, обединени към правилата на демокрацията, свободните пазарни връзки и човешките права.

В рамките на диалога дипломат Фрийд и Цветанов разискаха дългогодишното си сполучливо съдействие в редица действия като противодействието на радикализацията и тероризма и превъзмогването на районни рецесии и закани. Председателят на ПГ на ГЕРБ срещна американската страна с резултатите от сполучливо завършилото Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и акцентът, който то и държавното управление на Бойко Борисов съумяха да слагат върху европейското бъдеще на страните от Западните Балкани. В тази връзка Цветанов и Даниел Фрийд разискаха средата за сигурност в района, както и разнообразни аспекти на евентуалните закани за България и прилежащите страни. Двамата се сплотиха към мнението, че Европа и Съединени американски щати повече от всеки път се нуждаят от съдействие и взаимни старания за решаването на общите провокации.

По време на срещата ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и някогашният шеф в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати показаха вярата си, че идната среща на НАТО в Брюксел ще затвърди евроатлантическото единение и ще подкрепи противодействието на външни и враждебни сили. Те обърнаха особено внимание на обстоятелството, че в днешния световен свят доста постоянно тези сили имат несъразмерен, хибриден темперамент.

Цветанов е на едноседмично работно посещаване във Вашингтон, където ще взе участие в 8-ата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове и в 9-ата Среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР