Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски реагира остро на

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски реагира остро на
Коментари Харесай

Пеевски към Денков: Не е работа на министър Стоянов да осъжда полицейско насилие

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски реагира остро на извявлението на премиера Николай Денков, че ще си подаде оставката, в случай че вътрешният министър Калин Стоянов не припознае и не осъди полицйското принуждение по време на митингите против БФС.

 

Не е работа на вътрешния министър да осъжда полицейското принуждение. Има си Инспекторат, който се занимава с тези работи ".

 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който разяснява изявлението на премиера акад. Николай Денков, че би трябвало да се сътвори парламентарна комисия, която да проверява полицейското принуждение на митинга против БФС и че в случай че вътрешният министър Калин Стоянов не осъди това принуждение, той ще подаде оставка.

 

Не разбирам това радино неспокойствие у премиера Денков. Всички водачи сме се виждали с Министерство на вътрешните работи министъра. Виждаме се с всички министри в държавното управление. Калин Стоянов ми сподели, че е имало опити за напън върху него за назначение на полицейски шефове в страната. Министърът си сподели от кой е идвал този напън, посочи Пеевски, като направи с отпратка към изявлението на Калин Стоянов пред Нова ТВ в неделя, в което министърът намерено призна за опит за кадруване в МВР  от страна на Кирил Петков и вмешателство в работата на вътрешото ведомство.

 

" Аз споделих, че не би трябвало да се позволява и че никой от нас няма право да назначава никой от Министерство на вътрешните работи “, акцентира той.


Пеевски е безапелационен, че: " Не би трябвало да има комисия за следствие на полицейското принуждение. Ние няма да я подкрепим. Какво трябваше да създадат тези момчета на улицата? ".

 

" Вие гледахте ли записите? В тази обстановка е доста елементарно да се разяснява. Препоръчвам министър председателят другия път, като има такава обстановка, да излезе против тези... Това беше като гангстерска борба на улицата. Какво очаквате да създадат тези момчета (полицаите - бел. ред.)? Те опазиха жителите на София. Пълна поддръжка имат от мен за дейностите си ", сподели Пеевски пред медии в понеделник

 

" Премиерът и министрите да излязат от комфортните си кабинети и да слязат при тях на улицата. Министърът не може да излезе с позиция за насилието, има си проверяващи органи като Инспектората на Министерство на вътрешните работи. Нека си ревизират и да кажат. Ако има някой с прекалено принуждение и го открият - има си закони, има си и санкции “, добави Пеевски.

 

Припомняме какво сподели министър Калин Стоянов в неделя вечер пред Нова  тв:„ Многократно отказвах и се двоумях на това предложение (на Кирил Петков) за министър. С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС -  Петър Петров. След като одобрих предлагането на Кирил Петков, му споделих, че не желая никой да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи. След като се направиха няколко опита за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи, ето го настояването на моята оставка ”, упрекна непосредствено вътрешният министър.

„ За всички диалози и обстановки в връзките ми с Кирил Петков съм срещнал всички водачи на политическите партии, които поддържат това държавно управление. Запознал съм и премиера Денков, и вицепремиера Габриел. Не споделям, че има напън, а че има опит за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи. Като видяха, че ще устоя, това е резултатът – желае се моята оставка. Мероприятието от четвъртък е един мотив ”, посочи още Калин Стоянов.

 

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи заключи, че работата по бюджета е на финалната права.

„ Обсъждаме нещата, по-късно Асен Василев идва, ще беседва с ГЕРБ и Движение за права и свободи по тематиките. Вървим напред, мисля, че ще има решение. Във финансовия министър има доста разсъдък. Съвсем скоро завършваме. Там няма никакви проблеми, с бюджета “, посочи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР