Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска официални отговори

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска официални отговори
Коментари Харесай

Пеевски официално пита Сарафов, МВР и КПКОНПИ за Пътя на Копринката

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска публични отговори от основния прокурор Борислав Сарафов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, и ръководителите на ДАНС и КПКОНПИ за следствията за хипотетична корупция в президенството - или както той ги формулира, " касиерите на президента " и " пътя на Копринката ".

В продължение на офанзивата си против Румен Радев от предходната седмица - Пеевски желае да се разгласи " за какво прокуратурата и службите не подхващат или не оповестяват данните за инспекции и каузи по случаи с висока социална сензитивност, свързани с президентската администрация ".

Той показва поименно секретаря по вътрешна политика на Радев - Николай Копринков, както и брачна половинка на някогашния длъжностен министър Весела Лечева - Сотир Ушев.

" Според Пеевски в обществото не би трябвало да остават подозрения за институционален чадър или прикриване на нарушавания, свързани със корист с власт или корупционни практики, защото само по този метод страната ще потвърди своята евроатлантическа ценностна принадлежност и правила ", се споделя в известие на пресцентъра на Движение за права и свободи от понеделник заран.

Пеевски е изискал от трите институции да " осведомят за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които неведнъж е писано и говорено в общественото пространство ".

Прави усещане, че депутатът не адресира писмото си за Радев до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, а до основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Партийният пресцентър цитира Пеевски да споделя: " Всичко би трябвало да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши ".

Директната офанзива на депутата против Президентството пристигна в отговор на решението на Румен Радев да нападна избора на двамата нови конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

Още на 23 януари Пеевски предизвика Борислав Сарафов да даде информация за това дали прокуратурата проверява сигнали за корупция в близкото обграждане на Румен Радев. Самият той разгласи Президентството за " тъмна институция, цялостна с доста кеш ".

Оттогава насам нито Сарафов реагира обществено, нито КПКОНПИ и ДАНС - които бяха сезирани от Антикорупционния фонд с искане да разпитат публично Делян Пеевски за информацията му за хипотетичните схеми.

Няма реакция и от страна на Румен Радев, който другояче не пропуща случай да влеза в директна борба с ПП-ДБ по политически въпроси.

Николай Копринков се счита за дясна ръка на Радев още от интервала преди избора му за президент през 2016 година В записа от партийното съвещание на Политическа партия от 2023 Асен Василев споделяше, че Румен Радев има тактика за надзор на кметове от ГЕРБ, като " е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка Копринков. И с едната ръка ги подкупва, с другата ги заплашва ".

Сотир Ушев също е доближен на президента и на пловдивския предприемач Георги Гергов. Ушев е бил шеф на Национален осигурителен институт до 2010 г и е втори брачен партньор на някогашния длъжностен министър на спорта Весела Лечева,.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР