Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е изпратил на

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е изпратил на
Коментари Харесай

Пеевски е изпратил на прокуратурата питанията си, още не е получил призовка за обяснения

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски е изпратил на прокуратурата " запитвания " по отношение на изказванията му от последните дни за корупционни практики в екипа на президента Радев, заяви БНР. Засега той не е получил призовка да даде пояснения. " Надявам се да не се бави прекомерно доста, тъй като виждате, че обществото се вълнува от тези въпроси какво се случва в тъмната институция. Ето, споделих ви, срещнах се в медиите с доста разкрития, отдал съм по всичко питания, чакам отговори ", каза Делян Пеевски преди съвещанието на парламентарната правна комисия. 

На него би трябвало да бъде разисквано предлагането на шестима депутати от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, ПП- Демократична България и ДПС  - премахният с Шестата корекция на Конституцията пленум на Висшия правосъден съвет да продължи да съществува и да реализира пълномощията си до избирането на нови сформира на Висш съдийски и Висш прокурорски съвет, заяви БНР.

В претекстовете към предлагането е записано, че то е резултат от настояването на членове на Висшия правосъден съвет за незабавни законодателни промени по отношение на реализиране на бюджетните пълномощия, осъществяване на контракти, висящи процедури за осъществяване на публични поръчки и разнообразни разпоредителни покупко-продажби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР