Председателят на Патентното ведомство д-р Петко Николов и заместничката му

...
Председателят на Патентното ведомство д-р Петко Николов и заместничката му
Коментари Харесай

Ръководството на Патентното ведомство се среща със службата на ЕС за интелектуална собственост

Председателят на Патентното ведомство доктор Петко Николов и заместничката му доктор Офелия Киркорян-Цонкова вземат участие в съвещанията на управителните органи на Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС/EUIPO) - Управителен съвет (УС), Бюджетен комитет (БК) и Обща среща на УС и БК .

Те се организират от 19 до 21 ноември 2019 година   в испанския град Аликанте, където се намира седалището на Службата. Два пъти годишно, ръководителите на ведомствата за интелектуална благосъстоятелност на страните-членки на Европейски Съюз се срещат на високо равнище, с цел да им бъде предоставена информация за активността на СЕСИС, и да обсъдят и вземат решения за посоката и бъдещите действия на Службата.

В дневния ред на актуалните съвещания ще бъдат прегледани финансовите доклади на СЕСИС и ще бъдат взети решения по въпроси, свързани с назначения в Службата. На съвещанията ще бъде показана и информация за осъществената досега работа, като се чака да бъдат разисквани и признати резултатите от следващите плановете за съдействие по Програмата за доближаване на практиките (СР9 и СР10).

Предстои управителните органи на СЕСИС да обсъдят и да одобрят и новите планове за съдействие, планувани в Стратегически проект до 2025г. Очаква се да бъде призната и Годишна стратегия на Службата за 2020г., както и да бъде предоставена информация от Европейската комисия за политиките в региона на интелектуалната благосъстоятелност, и други

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР