Председателят на Патентно ведомство д-р Петко Николов участва в заседанието

...
Председателят на Патентно ведомство д-р Петко Николов участва в заседанието
Коментари Харесай

Д-р Петко Николов участва в заседание на УС на Службата на ЕС за интелектуална собственост

Председателят на Патентно ведомство доктор Петко Николов взе участие в съвещанието на Управителния съвет на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС) от 5 до 7 юни 2018 година, както и в общо съвещание на Управителния съвет и Бюджетния комитет.

На съвещанието се преглеждат редица значими административни и стратегически въпроси, като предпочитано е решението за избор на нов Изпълнителен шеф на СЕСИС. След дълга и детайлна процедура, проведена от специфичен предварителен комитет бяха избрани претендентите, от които на 5 юни 2018 година следва да бъде определен лист с оферти към Съвета на Европейски Съюз.

В светлината на идното одобрение от Народното събрание на Протокола за авансово осъществяване на
Споразумението за обединен патентен съд (СЕПС), което е изключителна стъпка в развиването на единната патентна система на Европейски Съюз, българската делегация ще показа постигнатите резултати в законодателните начинания региона на интелектуалната благосъстоятелност по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Д-р Петко Николов, Председател на Патентно ведомство и Изпълнителния шеф на EUIPO, господин Антонио Кампиньош, който от 1 юли 2018 година поема поста Президент на Европейското патентно ведомстмво
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР