Председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов

...
Председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: С Николай Събев работим изключително, на превозвачите ще решим проблемите

Председателят на парламентарната комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов дава отговор на въпроси на Илиана Беновска след съвещание на комисията от 24-ти март 2022 година, излъчено непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Г-н Гуцанов, имахте среща в комисията с автобусните и автомобилни превозвачи, с такситата и целия този отрасъл, който има тежки проблеми по разнообразни политически и стопански аргументи, най-общо казано. Как смятате да решите финансовите им претенции в корелация с опциите на бюджета и вашите благоприятни условия, като ръководител на Комисията по превоза? Законодателна опция?

Борислав Гуцанов: Виждате, че ние реагирахме по допустимо най-бързия метод на проблемите на превозвачите. Те са доста – локалните превозвачи, таксиметровите, интернационалните транспорти и всичко, на което бяхте очевидец по време на полемиката. Безспорно един от детайлите е бюджета, което Вие казахте, директно компенсиране по допустимо най-бързия метод. Но по този начин или другояче това би трябвало да бъде в съгласие с Министерството на финансите, с държавното управление и едвам тогава да бъде с решение на Министерски съвет или на Народното събрание. Затова си дадохме този период доникъде на април, с цел да забележим кое е най-разумното и най-хубавото. И второто е с актуализацията на бюджета, нещо, което правихме като разискване с приемането на бюджета. И сме поели този ангажимент към превозвачите за месец юли да бъдат отделени средства. Най-вече за междуградските транспорти, за труднодостъпните места в страната. Защото както споделих и по време на съвещанието и ще го кажа и пред Вас – за мен не е обикновено в 2022 година, през 21 век да има обитаеми места, където хората да не могат да се придвижат! Независимо по каква причина, дали заради болест или просто тъй като желаят да отидат на друго място. Ние не сме крепостни! Така че аз мисля, че това е от извънредно основна значимост. И една забележка, не към Вас, а по принцип какво се случва. Че това са проблеми, наслагвани от доста години. Това не е от един месец, от два месеца, не е и от една година. И аз се веселя, че сега желаеме по най-бързия метод този въпрос да го придвижим напред и да го решим. Дано да ни стигнат силите! Наистина е доста мъчно!

Илиана Беновска: Обсъждате ли тези проблеми, които аз загатнах и които Вие добавихте с министъра на превоза Николай Събев и по какъв начин работите с него?

Борислав Гуцанов: Да, изрично се разисква с министър Събев! Работим извънредно добре с него, в цялостен синхрон! И нека всички комисии да работят по този начин с отрасловите си министри. Мисля, че по този начин би трябвало да се прави, а не да има някакво противоборство или опълчване. Така че аз съм извънредно впечатлен и удовлетворен от работата с министър Събев!

Илиана Беновска: Страхувате ли се, превозвачите са много мощни и многочислени, че може да смъкват държавното управление, в случай че не ги удовлетворите? На Вашите рамене ляга тази отговорност?

Борислав Гуцанов: Не, тук в действителност не става въпрос за страхове! Ние в действителност би трябвало да решим този въпрос, защото енергетиката и превоза оказват въздействие върху всеки един детайл от нашия живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР