Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов поздрави д-р Стефан Константинов за кампанията за лечение чрез артерапия

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов поздрави през днешния ден персонално доктор Стефан Константинов, изпълнителен шеф на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести в София, за сполучливия старт на акцията „ Продължаваме “, която включва терапия посредством изкуство.

По концепция на доктор Константинов в самобитна изложбена зала е превърнато цялото пространство на просторния кулоар, който свързва Клиниката по лъчетерапия с главния корпус на болничното заведение. Там сега са изложени 300 картини на български създатели, а съприкосновението с творбите оказва помощ на пациентите и техните близки да преодолеят тестванията, пред които ги слага заболяването.

Вежди Рашидов през днешния ден прегледа галерията и насърчи напъните на доктор Стефан Константинов да притегли и създателите в лекуването на болните. „ Сигурен съм, че изкуството е в положение да помогне на индивида да превъзмогне тежките моменти в живота си, по тази причина намирам концепцията на доктор Константинов за доста сполучлива и поисквам триумф на акцията “, сподели Вежди Рашидов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР