Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете гневна

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете гневна
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Питаме левите и десните избиратели - доволни ли сте от цените, доволни ли сте от инфлацията, доволни ли сте от обедняването, доволни ли сте от нарасналата престъпност!

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете гневна декларация от трибуната на Народно събрание за проваленото ръководство на четворната коалиция.
Ето и целия текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили

Уважаеми господин ръководител,
Уважаеми народни представители,
Страстната и Светлата седмици бяха време за размисъл, за преоценка, за искане на амнистия и за изправяне на грешките. Беше време за смирение. Само, че това важи за някой, който има боязън от Бога и позор от хората. Лидерите на партиите от болшинството потвърдиха, че нямат позор от хората. Страх от Бога те въобще знаят ли какво е?
Преди Великден болшинството в тази зала си гласоподава десетдневна отмора, тъй като, сътрудници, доста се бяхте изморили. Изморихте се от нищоправене. Изморихте се от личната си управническа отпадналост. Изморихте се да не можете да вземете нито едно решение без да нарушите Конституцията. Изморихте се от това да гледате по какъв начин страната катастрофира, а всички нейни системи се разпадат. Изморихте се от свадите при кадровите ви назначения и багра по министерски кабинети. Изморихте се да слушате вашия министър-председател да не може да свърже две смислени фрази на български език. Изморихте се от лъжите му, неговите и на неговите съдружници. Изморихте се да се гърчите, с цел да се измъкнете от нуждата да извършите само вероятния цивилизицонен избор във връзка с войната в Украйна. Изморихте се да мислите по какъв начин да предадете националния ни интерес във връзка с Северна Македония. Изморихте се да ненавиждате и да се ненавиждате едни-други. Изморихте се да излагате себе си и да излагате страната. Всичко това в действителност е доста изморително. Народът също се измори да гледа всичко това, цялата тази ваша мъка.
Само в последните 10 почивни за вас дни, назначеното от вас държавно управление, освободено от парламентарен надзор, извърши следното:
- конфигурира медиатор при доставките на газ, с помощта на който цената на газа ще се усили с минимум 30%. Маржът сред остарялата и новата цена е 100 милиона лв. месечно. Новият шеф на " Булгаргаз " ЕАД е чиновник на сдружението медиатор. Всички знаят името на фирмата-посредник и е ясно кой има полза от това.

- стартира разрушаването на едно от най-старите държавни сдружения " Български пощи ". Всички знаят името на вашия човек, който има полза от това.
- за шеф на НЕК е назначен чиновник на частно сдружение – търговец на електрическа енергия. Всички знаят кой ще има полза от това.
- износът на оръжие за Украйна върви с цялостна мощ, през фирми-посредници. Знаят се имената на компаниите. Знае се кой има полза от това. Знае се името и на вицепремиера, отговарящ за покупко-продажбите с оръжие.
- министърът на нововъведенията разгласи, че средствата за нововъведения ще се разпределят не от министерството, а от подизпълнител-частна фирма-консултант. Скоро ще научим името и на тази компания и кой от приятелите на Кирчо, Асен и Даниел е нейният шеф
Колеги, но вие за какви мислите българите? Толкова ли презирате българите, че си въобразявате, че можете да вършиме с тях каквото си поискате? Наистина ли смятате, че ще ви поносим още дълго да се държите с България като с окупирана страна, която вие имате право да плячкосвате и разрушавате?
Колеги от плана " Продължаваме промяната ". Питаме се, с изключение на Кирил, Асен, Даниел, Лена и другите, и вие ли нямате позор от хората? Не се ли срамувате да погледнете в очите гласоподавателите си? Всъщност знаете ли кои са вашите гласоподаватели? Хората се срамят да кажат, че са дали своят вот за вас, само че най-малко вие не се ли срамувате от тях? Не се ли срамувате от своите водачи? Вие до по кое време смятате да им позволявате да забогатяват от ваше име и за наша обща сметка? На каква цена съучаствате и подпомагате тези безчинства, на които ставаме очевидци?
Колеги от Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Да, България ". Срещу какво и за какъв брой продадохте доверието и очакванията на вашите гласоподаватели?
Питаме левите и десните гласоподаватели: вие, удовлетворени ли сте? Доволни ли сте от цените, удовлетворени ли сте от инфлацията, удовлетворени ли сте от обедняването, удовлетворени ли сте от повишената престъпност? Доволни ли сте от политическите, морални унижения, на които ви подлагат? На вас какво ви дадоха обещание вашите политически водачи? Може би зрелища? А самун дадоха обещание ли ви? Или за вас са зрелищата, а хлябът е единствено за тях?
При ръководството на ГЕРБ може би нямаше толкоз зрелища, само че имаше самун за всеки. Сега няма самун, с изключение на за неколцина политически водачи и техните другари, а за всички останали има едно доста просташко представление.
Сега от ляво и от дясно ще станат и ще стартират като в транс да повтарят какъв брой неприятно е било при ГЕРБ. Не си правете труда, сътрудници. Вече ставате жалки. Никой не е станал добър единствено, тъй като е обяснявал какъв брой някой различен е бил неприятен. Всички ви схванаха що за стока сте. Оттук-нататък всяка ваша изречена неприятна дума против ГЕРБ на вас ще ви лишава по един, а на нас ще ни носи по още един гласоподавател. Колкото повече риете против ГЕРБ, толкоз повече закопавате себе си. Вече го изпитахте. Искате ли още?
На три избора през предходната година българският народ доста ясно сподели, че ръководство на страната без ГЕРБ не е допустимо. Без нас не е допустима правосъдна промяна. Без ГЕРБ не е допустима никаква промяна. Без ГЕРБ не е допустимо изменение на Конституцията. Без ГЕРБ не е допустимо да се вземе което и да е решение от геополитическо и национално значение. Но, че това болшинство повече не може да ръководи страната, е напълно явно. Всички отвън тази зала го виждат. Вие се провалихте. Вие не можете. Вие нямате право повече да се упражнявате върху българския народ, до момента в който вашите представители в изпълнителната власт крадат като за последно.
Президентът Радев употребява термина " шарлатани ". Господин Радев, а какво ще кажете за думата " мародери "? Вие сте боен и знаете какво са " мародерите ". Това са хора, които употребяват войната, с цел да крадат. Вашите отрочета употребяват предтекста на войната, с цел да крадат. Ще ги спрете ли или не можете? Вие въобще ще съградите ли нещо или ще продължите да разрушавате? Ако задачата е да се унищожава България, вашите отрочета към този момент се оправят доста добре. Ако вие персонално желаете да я разрушите, можете да продължавате да удряте политическата система. Това, прочее, е част от хибридната война, нали? Вие го знаете, само че и ние го знаем.
Ако българите попитат какво счита да прави ГЕРБ, ГЕРБ прави следното. ГЕРБ се готви за избори. ГЕРБ се приготвя още веднъж да поеме ръководството на страната. И ГЕРБ се приготвя да прави промени. Да реализира смяната, която тези тук ви излъгаха, че ще извършат, а се оказа, че са пристигнали единствено с цел да откраднат каквото могат и да си тръгнат. Ние, за разлика от тях нямаме друга татковина и не сме се клели в непознати страни. Ние ще довършим просветителната промяна, ние ще довършим здравната промяна, ние ще реформираме пенсионната и обществените системи. Ние сме тези, които ще създадат правосъдната промяна и тя ще е такава, че никой няма да може да бъде вкарван в арест и държан там, без съд и присъда. Ние ще подсигуряваме правдивост, тъй като сме платили цената на безправието. Отсега предизвестяваме, че ще изчегъртаме медиаторите, комисионерите и мародерите, колкото и платени митинги против нас да провеждат и каквито и операции и имитации да измислят. И не на последно място - ще довършим всички автомагистрали, тъй като българите по този начин желаят, тъй като по този начин би трябвало и тъй като единствено ние можем.
Дотогава ще сме тук, с цел да не позволим на шайката да унищожи страната ни, а по-късно ще влоэим цялата сила и експертиза, с цел да я надигнем още веднъж!
Христос воскресе!
България ще възкръсне и след Вашето ръководство!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР