Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Пуснаха в действие нова модерна апаратура в болницата в Свищов

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Свищов Генчо Генчев публично дадоха старт на работата на нов томограф от последно потомство, конфигуриран в отделението по образна диагностика на свищовската болница „ Д-р Димитър Павлович ". На церемонията участваха също кметът на Велико Търново и ръководител на НСОРБ Даниел Панов, националният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова и ръководителят на Общинския съвет в Свищов доктор Кристиян Кирилов.

„ Радвам се, че този томограф, за който лекарите споделиха, че им е бил необходим още преди 20 години, в този момент ще даде опция за точна диагностика и вярно лекуване на пациентите. Хубаво е, когато ние сме част от мощна и обединена Европа и би трябвало да си даваме сметка какъв брой е значима това за нас. Защото осъщественото тук е на стойност над един милион и 100 хиляди лв.. Това, което е извънредно значимо е, че това е трансграничен план, който се финансира от европейската взаимност ", съобщи Цветанов по време на събитието, като добави, че единствено след година ще имаме опция да дадем гласа си за мощна и обединена Европа.

„ Аз знам какви са проблемите в Свищов и желая да благодаря на кмета Генчо Генчев, който е извънредно виновен градоначалник. Той живее с проблемите на Свищов освен в областта на опазването на здравето, само че във всяка една област. Затова той и локалната власт могат и отсега нататък да разчитат на нашата поддръжка ", акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

С новата инсталация ще е допустима сложна и висококачествена диагностика, което е от основна значимост както за пациентите, по този начин и за успеваемостта на болничното заведение. Томографът е закупен по план „ Вашето здраве има значение! ", финансиран от Програмата за трансгранично съдействие, който Свищов осъществя взаимно с румънската община Зимнич. Преди дни в свищовската болница дойде и реаномобил, оборудван по най-високите медицински стандарти. При своето посещаване в лечебното заведение ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на болничното заведение мобилен ехограф.

В момента лечебното заведение, което до наскоро генерираше големи задължения, изплаща постоянно своите отговорности, наваксано е и тогавашното забавяне при възнагражденията на медицинския личен състав. В болничното заведение действат неврологично, хирургично, вътрешно, детско и поделение по образна диагностика, а също бранш за физиотерапия и клинична лаборатория.

„ Винаги, когато срещаме компликации, намираме поддръжка от господин Цветанов, господин Панов и народния представител Станислава Стоянова. Така беше и когато намерихме опция да аплайваме за подобен план. Затова държахме те да участват на това откривате, с цел да мога да им благодаря още един път. Това е една хубава облага, която Свищов заслужава ", сподели на церемонията и кметът на общината Генчо Генчев.

По-късно Цветанов посети свищовския манастир „ Покров Богородичен ". Там той възпламени свещичка за здравето на всички българи и на жителите на община Свищов, която отбелязва своя празник „ Свищовски лозници ". Председателят на ПГ на ГЕРБ беседва с игумена Отец Христо, който не скри признателността си за поддръжката, която светата обител получава от държавното управление на премиера Бойко Борисов. Към манастира към този момент води необятен асфалтов път, какъвто в никакъв случай не е имало, а за втора поредна година храмът получава от страната транш за неотложни поправки.

Цветан Цветанов посети и свищовското село Хаджидимитрово. Водопроводът в селото ще бъде напълно сменен, с цел да се постави завършек на водния режим, който повече от две десетилетия мъчи обитаемото място. По трасето се отчитаха над 80 % загуби на вода. За ремонта бяха отпуснати 200 000 лв. с разпореждане на Министерски съвет през август. Инвестицията е в интерес на повече от 600 локални поданици.

„ Радвам се, че с уговорките, които поемаме, способстваме за това хората в обитаемоте места да живеят по-добре. Чест прави на вашия кмет Емил Тодоров и на свищовския градоначалник Генчо Генчев, че са толкоз дейни и непрестанно търсят подпомагане, когато става дума за потребни хрумвания и планове ", съобщи Цветанов.

Близо 1,6 милиона лв. следва да влага Община Свищов в възстановяване на водоснабдяването. Средствата ще бъдат вложени в близо 9000 метра нов тръбопровод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР