Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски предупреди, че

...
Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски предупреди, че
Коментари Харесай

Пеевски се обяви за опитимист за ротацията, защото това правителство трябва да го има

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски предизвести, че би било голяма неточност, в случай че ротацията на министър председателите през март не се реализира. Той обаче изрази оптимизъм за бъдещето.

" Аз съм опитимист за ротацията, тя би трябвало да се случи. Държавата е постоянна сега и това държавно управление би трябвало да го има ", съобщи изрично глобеният по закона " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи, чиято партия официално не е част от ръководството, само че обезпечава парламентарна поддръжка.

По мотив продължаващите митинги на част от земеделските производители и желаната оставка на отрасловия министър Кирил Вътев, пред публицисти в коридорите на Народното събрание Пеевски съобщи, че ще изчака оценката на министър-председателя Николай Денков и Мария Габриел.

Подобно мнение изрази и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов минути преди Пеевски.

Спорът към идната замяна на постове сред премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел - най-малко обществено - е за това кой ще поеме работата на Габриел като министър на външните работи. Борисов първо искаше тя са съвместява поста с този отпред на държавното управление, след това сподели, че може и различен да е министър, само че да е от ГЕРБ. От Политическа партия обаче упорстват мястото да заеме Денков, който на собствен ред преди ден заподозря, че се вършат опити да се органичат интернационалните контакти на представителите на ПП-ДБ във властта.

По случая с Мартин Божанов - Нотариуса, който беше погубен на 31 януари в София и оттова стартира да се разплита сюжет с група за въздействие в правосъдната система, Пеевски разяснява:

" Направили сме комисия. Надявам се цялата истина да излезе. Комисията не е почнала, всички имаме представители, ще я следим ". Става дума за краткотрайната парламентарна комисия за следствие мрежите на Мартин Божанов - Нотариуса, която към този момент определена и към която текат спекулации, че би могла да скапе управническата формула.

Зад убития на 31 януари Мартин Божанов, прочут с прякора Нотариуса, стои не един човек, а структури, които действат от десетилетия. Това съобщи преди седмица в предаването " 120 минути " по bTV арбитър Владислава Цариградска, която е била изнудвана и заплашвана от Божанов.

По думите ѝ в тези структури има доста висши магистрати, главно прокурори, само че може би и съдии.

Подобно мнение изрази и юрист Георги Коев, който преди 20 години е бил бранител на Божанов.

По думите на Коев някогашният му клиент в един миг е станал човек, който " няма от кого да бъде бутнат ". Имал е близки връзки с Движение за права и свободи и постоянно е споменавал Делян Пеевски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР