Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на председателския

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на председателския
Коментари Харесай

Извънреден председателски съвет в парламента заради чумата по животните

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква изключително съвещание на председателския съвет на Народното събрание на 17 юли от 09:00 часа, съобщи БГНЕС.
На съвещанието управленията на всички парламентарни групи ще бъдат осведомени във връзка със случаите на чума по дребните преживни животни, регистрирани в региона на Странджа, както и стартиралата акция за всеобщо умъртвяване на животни в Бургаско и Ямболско.
Заседанието се привиква по молба на оперативния щаб, който координира всички дейности по битката с това заболяване.
напомня, че България е първата страна от Европейския съюз, на територията на която са регистрирани инфектирани с заболяването животни. В осъществяване на европейските и международни ветеринарни ограничения стартира евтаназиране на животни, а мярката има за цел да не се допусне разпространяване на заболяването.
Това провокира гнева на животновъди. Организираха се и няколко митинга. Всички протестиращи упрекват БАБХ, че е подхванала прекомерно крайни и фрапантни дейности. Според тях не би трябвало да се убиват здрави животни, тъй като болестта може да бъде преборено с други ограничения, измежду които карантиниране на стадата със подозрения за болни животни, имунизация и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР