Председателят на парламента Цвета Караянчева разтълкува в посланието на президента

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева разтълкува в посланието на президента
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Президентът подготвя политически проект

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разтълкува в посланието на президента Румен Радев при започване на новия политически сезон желанието му евентуално да направи политически план.

" С това изказване той се дефинира като единствената опозиционна мощ, само че пък сподели, че избори към този момент не са нужни, което значи, че той към момента не е подготвен със своя политически план ", сподели Караянчева по bTV.

" Може би приготвя политически план след мандата си, това е негово право, само че за тези 5 година, които е определен, би трябвало да е институция обединител на българската нация ", посочи тя.

Според нея Радев не се оправя с това да сплотява нацията и би трябвало да поработи повече в тази посока. " Трябва да не се вслушва доста в съветниците, които му пишат словата, а да приказва от сърце ", предложи Караянчева.

" Очаквах да го видя в Народното събрание и там да насочи своето обръщение, само че той има право да го прави и по малкия екран. Посланието някак си ме смути, тъй като като държавници би трябвало да си приказваме по различен метод. Може да имаме персонално отношение един към различен, само че когато си институция, би трябвало да приказваш по различен метод ", счита Караянчева.

Подадените три министерски оставки ще бъдат разисквани в понеделник на съдружен съвет и може би в сряда или четвъртък другата седмица ще влязат в Народното събрание, сподели още шефът на Народното събрание. " С оставките, които бяха подадени, се пое политическата отговорност. Така се постъпва, и тримата министри са изключителни експерти и мъже на достойнството ", добави тя.

" В един миг би трябвало да поемеш политическата отговорност, а дали ще ти одобряват оставката, това към този момент е тематика на различен диалог - съдружен съвет, Народното събрание, по какъв начин ще гласоподават парламентарните групи ", безапелационна беше Караянчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР