Председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла вчера по обед

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла вчера по обед
Коментари Харесай

Шефката на НС говорила вчера с президента за освобождаване на главния секретар на МВР

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е разговаряла през вчерашния ден по обед с президента Румен Радев по отношение на указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар. Това стана известно от коментар на Караянчева пред публицисти в Народното събрание.

" Вчера на обед му позвъних да попитам по кое време има желание да подпише документа. Останах с усещането, че до края на деня ще го имаме. Но въпреки всичко това е негово решение, аз го почитам и чакам да постъпи актът в Народното събрание другата седмица ", изясни Караянчева. По думите й упованието на българските жители е кабинетът да работи. Нашата работа като парламент е да валидираме оставките и да гласуваме новите назначения, добави ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева сподели, че няма проблем в връзката сред институциите. Говорим си и с президента, и с министър-председателя, аз нямам причина да се тормозя от връзките с първите мъже в страната, уточни тя.

Караянчева изясни, че решението за измененията в състава на държавното управление не може да се разделя и да се гласоподават оставките единствено на районния и на транспортния министри, защото документът е за промяна на трима министри. Тя изключи вероятността промените в кабинета да бъдат гласувани на изключително съвещание идната седмица. Според Караянчева гласуването евентуално ще е в сряда или четвъртък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР