Председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла вчера по обед

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла вчера по обед
Коментари Харесай

Караянчева: Няма проблем в комуникацията между институциите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е разговаряла през вчерашния ден по обед с президента Румен Радев по отношение на указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар. Това стана известно от коментар на Караянчева пред публицисти в Народното събрание.
 
" Вчера на обед му позвъних да попитам по кое време има желание да подпише документа. Останах с усещането, че до края на деня ще го имаме. Но въпреки всичко това е негово решение, аз го почитам и чакам да постъпи акта в Народното събрание другата седмица ", изясни Караянчева.
 
По-рано през днешния ден точката от дневния ред на Народното събрание за лични промени в държавното управление бе отсрочена. Очакваше се депутатите да освободят подалите оставка министри на вътрешните работи Валентин Радев, на районното развиване Николай Нанков и на превоза Ивайло Московски и за техните места да изберат препоръчаните от премиера трима претенденти - надлежно Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев. Това обаче не се случи, защото се оказа, че президентът не е подписал декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Вчера държавното управление предложи на президента да подпише декрет за освобождението на Маринов от поста. От прессекретариата на президента обясниха, че това ще се случи, откакто президентът се върне от латвийската столица Рига. Радев е в Латвия за среща с държавните глави от кръга " Арайолуш ".
 

По думите на Караянчева упованието на българските жители е кабинетът да работи. Нашата работа като парламент е да валидираме оставките и да гласуваме новите назначения, добави ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева сподели, че няма проблем в връзката сред институциите. Говорим си и с президента, и с министър-председателя, аз нямам причина да се тормозя от връзките с първите мъже в страната, уточни тя.

Караянчева изясни, че решението за измененията в състава на държавното управление не може да се разделя и да се гласоподават оставките единствено на районния и на транспортния министри, защото документът е за промяна на трима министри. Тя изключи вероятността промените в кабинета да бъдат гласувани на изключително съвещание идната седмица. Според Караянчева гласуването евентуално ще е в сряда или четвъртък.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР