Председателят на парламента на Каталуния предлага бившия лидер на североизточната

...
Председателят на парламента на Каталуния предлага бившия лидер на североизточната
Коментари Харесай

Председателят на парламента на Каталуния предлага Пучдемон да състави правителство

Председателят на Народното събрание на Каталуния предлага някогашния водач на североизточната испанска област Карлес Пучдемон като претендент да сформира държавно управление, оповестява " Асошиейтед прес ".

По-рано испанската прокуратура изиска съдията, който проверява Пучдемон, още веднъж да издаде европейска заповед за арест. Съдията не е длъжен да извърши настояването, откакто някогашният каталунски водач дойде в датската столица Копенхаген.

Преди няколко месеца съдията издаде Европейска заповед за арест на Пучдемон, която беше обсъждана от съда в Белгия, само че след това Мадрид я отдръпна.

Пучдемон и представители на сваленото каталунско държавно управление са упрекнати в протест, противодържавна активност и финансови злоупотреби.

Пучдемон дойде в Копенхаген макар опасността от страна на Мадрид за ареста му, в случай че напусне Белгия, където е в заточение.

Върховния съд на Испания отдръпна при започване на декември 2017 година европейската заповед за арест на Пучдемон и четирима от неговите заместници, като дефинира, че ще бъдат задържани, в случай че се завърнат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР