Председателят на парламента на Черна гора Даниела Джурович свика заседание

...
Председателят на парламента на Черна гора Даниела Джурович свика заседание
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Черна гора Яков Милатович ще встъпи в длъжност в събота

Председателят на Народното събрание на Черна гора Даниела Джурович свика съвещание за събота, 20 май, на което новоизбраният президент на Черна гора Яков Милатович ще постави клетва и ще встъпи в служба, оповестява порталът Виести. Заседанието на Народното събрание е планувано за 12 часа.

Избраният президент на Черна гора ще постави клетва в деня, когато изтича мандатът на неговия предходник Мило Джуканович, а церемонията по встъпване в служба ще се организира в черногорския парламент, оповестиха от Скупщината на Черна гора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заседанието ще бъде намерено от ръководителя на Народното събрание Даниела Джурович. След това  Яков Милатович ще постави клетва и ще произнесе встъпителна тирада. Посочва се, че това ще означи встъпването му в служба като президент на Черна гора. След края на съвещанието ще последва церемониален боен залп пред Скупщината на Черна гора. Протоколът планува коктейл във Вила Горица с домакини Милатович и брачната половинка му.

Мандатът на президента на Черна гора е пет години. Милатович е третият черногорски президент след оповестяването на независимостта на 21 май 2006 година Първият бе Филип Вуянович, другояче родом от Белград, който заемаше този пост три мандата. Той беше определен преди оповестяването на независимостта на Черна гора, т.е. първият му мандат бе в новосъздадената Държавна общественост Сърбия и Черна гора. Той  бе завещан от Мило Джуканович, определен на президентските избори през 2018 година Вуянович и Джуканович встъпиха в служба в остарялата столица Цетине, за разлика от Милатович, който ще постави клетва в Народното събрание на Черна гора в Подгорица. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР