Председателят на парламента Димитър Главчев поздрави всички номинирани лекари, на

...
Председателят на парламента Димитър Главчев поздрави всички номинирани лекари, на
Коментари Харесай

Пленарната зала събра лекарския елит



Председателят на Народното събрание Димитър Главчев поздрави всички номинирани лекари, на които имаме вяра. Той връчи премиите на трима млади и трима опитни лекари, които дават отговор на упованията на българите за медиците.

На церемонията бе отличен и най-възрастният доктор в България, който продължава да практикува. Инициативата „ Лекарите, на които вярваме” се осъществя от 2010 година 409 медици са класирани до момента от пациентите. Тази година има излъчени и 29 стоматолози, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Парламентарният началник показа, че през днешния ден в залата има по-голяма интелектуална мощност и положителни сърца. Той е удовлетворен да е измежду тези, които лекуват хората. Главчев чака забавна полемика какво да се усъвършенства в здравната система.

Здравният министър Николай Петров също поздрави сътрудниците си. „ Да се намираме в тази зала е извънредно вълнуващо, счита той. За мен е чест да бъда тук с вас- цвета на здравното съсловие “, сподели Петров. „ В последните години доверието е най-дефицитната стока в България “, уверен е министърът. „ За разлика от други сфери в здравния бранш доверието не се купувало. Нещата не са толкоз зле, зависи с какви очи ги гледаш “, посочи Николай Петров. „ Предлагам ви да бъдем оптимисти “, акцентира той. Според него проблемите трябвало да бъдат поставени на масата.

Министърът акцентира, че упорства за електронно опазване на здравето и то в периоди. Няма време за мислене, по мнението на Петров. „ Здравеопазването действа с публичен запас и парите на пациентите, изясни здравният министър. Ще би трябвало да се вземат тежки решения “, счита още той. „ Трябва да търсим оптималният консенсус “, изиска министър Петров. „ Не всичко има цена “, предизвести той.

Недоволен е, че пациентите постоянно гледат на лекарите като на врагове. „ Расте междинното възнаграждение в бранша. Спешната помощ постоянно е била проблем, само че тя действа добре и аз съм удовлетворен “, показа Николай Петров. „ Здравните грижи са много по-достъпни спрямо доста европейски страни “, похвали се той.

Доктор Весел Кантарджиев от ВМА бе от най-новите отличени лекари. Венцислав Мутафчийски, който в този момент оглавява ВМА също бе награден. Другите имена са Валерия Хаджийска от Александровска болница, Борис Бобов от същата болница, доцент Христо Шивачев от Пирогов, както и Златин Пенов от същото лечебно заведение. Зъболекарят Деница Пенова също получи премия.

На 95 години Йордан Танев продължава да работи. Най-възрастният микробиолог бе посрещнат на крайници и с бурни аплаузи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР