Председателят на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу

...
Председателят на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу
Коментари Харесай

Турция е изправена пред „епидемия от метамфетамин“, твърди о...

Председателят на главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу предизвести за възходяща приложимост на метамфетамин в Турция, изключително измежду бедните и младежите.

Основната причина за „ метамфетаминовата зараза “ била икономическата рецесия, породена от държавното управление, съобщи Кълъчдароглу във видеоклип в Туитър. 

" Турция се е трансформирала в " център за произвеждане на метамфетамин ", твърди той.

Въпреки че Турция е директна страна за трафика на метамфетамин, през последните няколко години се следи фрапантно нарастване на използването на веществото, съгласно публични данни.

Количеството метамфетамин, иззет от полицията, е повишено от 1042 кг през 2019 година на 5528 кг през 2021 година, заяви Independent Turkish през септември, базирайки се на данни от отдела за битка с опиатите. 

В края на май турското Министерство на вътрешните работи заяви, че е хваната " рекордна пратка " от 1 звук и 117 кг метамфетамин.

Хаджер Фого, основателка на Deep Poverty Network и Службата за взаимност на бедността към РНП заяви във същия видеоклип в Туитър, че използването на метамфетамин е доста публикуван, изключително в бедните квартали. Жертви били най-вече деца на 11 или 12 години.

" Веществото се назовава от младежите " чичо Метин " (Metin amca) и се употребява най-вече в домашни условия ", означи тя. „ 45,3 % от тях използват този опиат у дома. Говорила съм с доста майки и татковци, които даже са заключвали децата си в домовете си даже с вериги, с цел да не умрат на улицата. "

„ Метамфетаминът се популяризира доста бързо на улиците. Зависимостта към него е доста мощна. Той се доставя в Турция в течна форма. Превръща се в кристали в лаборатории в Турция, изключително в Истанбул “, сигнализира още тя.

„ Има общо мнение на всички организации, борещи се с опиатите в света: метамфетаминът ще се трансформира в кошмара на света. Защото е синтетичен опиат с доста огромен капацитет за пристрастяване. И се популяризира доста бързо, тъй като е доста на ниска цена. "

След видеото на Кълъчдароглу министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че ще бъде образувана наказателна тъжба против опозиционера.

Главната дирекция по сигурността и Главното командване на жандармерията, и двете свързани с Министерството на вътрешните работи, също пуснаха изказвания, отричащи изказванията на Кълъчдароглу.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР