Председателят на Организационния комитет за световното първенство по гребане за

...
Председателят на Организационния комитет за световното първенство по гребане за
Коментари Харесай

Иван Попов пред БНТ: Гребният канал в Пловдив е много хубаво съоръжения

Председателят на Организационния комитет за международното състезание по гребане за младежи и девойки до 23 години в Пловдив Иван Попов даде изявление за Българска национална телевизия, в което приказва за това какво е да бъдеш хазаин на сходен конгрес.

Попов разкри и тайната на въпроса по какъв начин през тази година Пловдив одобри своето 12-о огромно състезание.

" С доста труд и доста добър екип. Екипът, с който организираме надпреварата е превъзходен - с опит, с рутина и всичко става доста елементарно. Очакваме още едно международно състезание за юноши и девойки през 2026 година, а оттова нататък чакаме да построим втория гребен канал и да организираме още огромни надпревари ", стартира той.

Иван Попов показа още и каква е повода България да се употребява с толкоз огромно доверие от страна на международната федерация за организирането на сходни шампионати.

" На първо място е Гребният канал. Това е едно доста хубаво оборудване, а в Европа има единствено още 1-2 сходни. На второ място е екипът, който провежда надпреварата, тъй като ние постоянно им осигуряваме, каквото е належащо и хората се усещат добре в Пловдив ", съобщи ръководителят на Организационния комитет.

" Бих желал да кажа, че вторият гребен канал е едно малко оборудване, което служи за загрявка и за изстудяване на състезателите. Това е условие на международната федерация и по тази причина желаеме да го създадем. Това ще усили възможностите ни да домакинстваме на още надпревари от сходен сан ", добави той.

Накрая Иван Попов разяснява сбито и представянето на българските гребци в Пловдив: " 12 международни шампионати ги чакаме тези финали и не щеш ли най-сетне ги имаме ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР