Председателят на опозиционната Нова демокрация Кириакос Мицотакис призова премиера Алексис

...
Председателят на опозиционната Нова демокрация Кириакос Мицотакис призова премиера Алексис
Коментари Харесай

Гръцката опозиция призова Ципрас за оставка и предсрочни избори след евровота

Председателят на опозиционната " Нова народна власт " Кириакос Мицотакис прикани премиера Алексис Ципрас да подаде оставка на 26 май и да свика предварителни избори, в случай че СИРИЗА загуби изборите за Европейски парламент, оповестява водещият гръцки всекидневник Kathimerini.
Повечето социологически изследвания демонстрират безапелационна предненина на " Нова народна власт " преднина пред ръководещата СИРИЗА, акцентират от редакцията, като напомнят, че изборите в Гърция би трябвало да се проведат до октомври.
На конференция, предадена от множеството гръцки телевизионни канали, Мицотакис укори Ципра за обещанието за спомагателна месечна добавка за пенсионерите преди изборите, само че добави, че партията му ще гласоподава за еднократната " помощ ", както той я разказа.
Мицотакис прикани Ципрас да одобри предлагането на неговата партия да не понижава цената на необлагаемия приход. Във всеки случай, увери Мицотакис, държавното управление на „ Нова народна власт “ ще приложи това предложение.
Сегашното държавно управление се е съгласило да понижи необлагаемата част от приходите от сегашните 8,635 - 9,545 евро според от фамилното състояние и специалността до сред 6 250-7 000 евро, започвайки за 2019 година Мярката ще засегне хората с годишни приходи под 20 000 евро, като жителите с по-високи приходи ще се възползват от понижаване на налозите.
Коментирайки нападенията против полицията в неделя, събитие, което се случва постоянно в центъра на Атина, Мицотакис съобщи, че настоящето държавно управление не разполага с " политическа воля " за справяне с въпросите на сигурността. Той даде обещание да наеме нова полиция и да добави нови полицейски патрулни коли.
Мрачният връх на държавното управление по въпросите на сигурността се разгръща върху въпроси от по-широка гражданска отбрана, сподели Мицотакис, наричайки държавните механизми за реагиране при изключителни обстановки " отломки ".
Що се отнася до външните въпроси, Мицотакис увери, че неговото държавно управление няма да толерира политика, която слага под въпрос суверенните права на Кипър. Турция би трябвало да показва някои признаци на благосклонност към Гърция и Кипър, добави той.
Мицотакис, чиято партия се опълчи на съглашението, което накара северната съседка на Гърция да промени конституционното си име на Северна Македония, съобщи, че договорът не разрешава на Атина да наложи несъгласие на договарянията на Европейски Съюз за присъединение на Северна Македония.
Той съобщи, че ще се бори с всевъзможни опити на прилежащата страна да монополизира марката " Македония ” или „ македонец " за своите артикули и че ще помогне на гръцките предприятия, основани в северната гръцка област Македония, да защитят своите ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР