Председателят на Общински съвет - Плевен, доц. д-р Иван Малкодански

...
Председателят на Общински съвет - Плевен, доц. д-р Иван Малкодански
Коментари Харесай

Плевен става част от Националната асоциация на председателите на общински съвети

Председателят на Общински съвет - Плевен, доцент доктор Иван Малкодански ще съставлява Плевен в Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България. Решението беше препоръчано и признато от локалния парламент на януарското постоянно съвещание.

Националната асоциация на Председателите на общински препоръки в Република България (НАПОС-РБ) е основана през 2004 год., главната й задача е да подкрепя активността на представителите в локалната власт и да работи за повишение на административния потенциал по места. Асоциацията разпространява, предлага и отстоява свои и други планове на нормативни актове в региона на локалното самоуправление; взе участие в работата на държавни органи при създаване и решение на проблеми, свързани с активността на локалните власти; оказва консултантски и експертни услуги на своите членове и партньорски организации; провежда информативен обмен; инициира срещи, полемики и семинари с национално и интернационално присъединяване.

„ Плевен досега не е имал собствен представител в асоциацията, в която членуват едни от най-големите общини в страната. Участието е опция за връзка с представителите на другите общини по значими тематики, обмяна на опит и присъединяване в взаимни планове с национално и европейско финансиране ", разяснява доцент доктор Малкодански. Той добави, че неговата цел е освен да бъде член на асоциацията, само че и част и от Управителния ѝ съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР