Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Етрополе от квотата

...
Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Етрополе от квотата
Коментари Харесай

ПП Атака е подала жалба до ЦИК срещу отказ на ОИК-Етрополе да регистрира партията за местните избори

Председателят на Общинската изборна комисия (ОИК) в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отхвърли да записва "Атака " за присъединяване в локалните избори в града. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

От "Атака " показват, че макар че документите на партията са подадени съгласно условията на Централната изборна комисия (ЦИК) и в период, Атанасова изцяло преднамерено и с измислени така наречен забележки е отказала да записва политическата групировка и по този метод е нарушила конституционните права на българските жители, като ги е лишила от право на избор за идните локални избори през октомври.

Партия "Атака " е подала тъжба с вх. № МИ-10-96 до Централната изборна комисия, с която упорства решението на ОИК Етрополе да бъде анулирано и партията на Сидеров да бъде записана незабавно за присъединяване в избора за общински съветници.

"Партия "Атака " е подала правилно попълнени документи и отводът на ОИК Етрополе, с ръководител Ивелина Атанасова, е в прорез с нормативните и законовите условия за локалния избор. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да дефинира период за премахване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния период за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември.

Дори в съответния случай ОИК Етрополе би трябвало да стартират нова регистрация, щом измисленият им и неосъществим за съблюдаване период за премахване на наставления не е спазен.

"Атака " пита кой подреди на ръководителя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията ", декларират от "Атака ".

От партията желаят оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе поради преднамерено отношение по отношение на партията и нарушавания, които съгласно "Атака " умишлено е направила, с цел да не ги допусне до присъединяване на изборите в Етрополе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР