Председателят на НС Росен Желязков определи случилото днес като недопустимо.

...
Председателят на НС Росен Желязков определи случилото днес като недопустимо.
Коментари Харесай

Росен Желязков обеща: Ще накажа „палавите деца“

Председателят на Народно събрание Росен Желязков дефинира случилото през днешния ден като неприемливо. След като бъдат прегледани видеозаписите ще се види кои лица ще бъдат осъдени съгласно правилника на Народното събрание, посочи той в парламентарните коридори малко след провеждането на председателски съвет с партийните водачи.

Той съжали, че сходни подиуми е имало на същата дата и предходната година и изрази вяра, че на следващия ден няма да има такова напрежение. Затова се обърнах и към народните представители да податлив палавите деца в себе си, добави Желязков.

Шефът на Народно събрание отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия, че разрушава парламентаризма с прекратяването на пленарното съвещание – по-рано Желязков приключи парламентарния ден, откакто „ Възраждане “ и ПП-ДБ влязоха с остра борба и се стигна до боричкане и обиди в залата. Той обаче благодари на социалистите, че не са се присъединили в конфликта, предава „ 24 часа “.

„ Право на политическия водач е да прави оценки. Ако бе траяло съвещанието, трябваше да продължи с декларацията на Божанков, по-късно декларация на Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Сами разбирате, че продължаването на съвещанието в този формат щеше да докара до ново ескалиране на напрежението. Приемам упрека на госпожа Нинова, само че това не бе ориентирано против Българска социалистическа партия “, изясни Росен Желязков.

Етикети: бойНародно събраниеРосен Желязков

Свързани изявления

Петков за багра: В последните дни са

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР