Председателят на НС Росен Желязков и председателят на Националния съвет

...
Председателят на НС Росен Желязков и председателят на Националния съвет
Коментари Харесай

Председателят на Националния съвет на Австрия инспектира българо-турската граница

Председателят на Народно събрание Росен Желязков и ръководителят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка инспектираха българо-турската граница . Двамата посетиха граничния пункт " Капитан Андреево ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Желязков уточни, че са за незаконно прекосяване на границата. По думите му опазването на границата е огромно предизвикателство и общоевропейски ангажимент. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев посочи, че са се нараснали със 75% наказателните производства, свързани с трафика на хора.

Соботка акцентира, че Австрия цени напъните, които страната ни поставя за опазването на външната граница на Европейски Съюз . Той разясни, че България е значим сътрудник.

Соботка и Желязков посетиха сектор от сухоземната държавна граница с Турция, където разгледаха инженерното възпрепятстващо оборудване и системите за наблюдаване. Зам.-директора на " Гранична полиция " Радослав Кукелов ги срещна с контрола и ограниченията за попречване на опитите за нелегално влизане в България.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Аднреево " Желязков и Соботка следиха в действително време обработването на документите и осъществяването на граничния надзор на преминаващите транспортни средства и лица.

Припомняме, че са двете страни, които отхвърлят да пуснат България в Шенген. Двете страни останаха непреклонни даже откакто ръководителят на Европейска комисия в годишната си тирада прикани за приемането на България и Румъния в Шенген. България се надява да получи зелена светлина през декември.
 Зам.-председател на Европейска комисия: Убеден съм, че до края на годината ще имате Обновена
Зам.-председател на Европейска комисия: Убеден съм, че до края на годината ще имате " да " за Шенген

България и Румъния са постигнали забележителен прогрес по противопоставяне на незаконната миграция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР