Председателят на НС купува радиочестотна апаратураТова не е първото дарение

...
Председателят на НС купува радиочестотна апаратураТова не е първото дарение
Коментари Харесай

Вежди Рашидов направи лично дарение на клиника във ВМА

Председателят на Народно събрание купува радиочестотна инсталация
Това не е първото подаяние на Рашидов на болница

Председателят на Народно събрание Вежди Рашидов разгласи, че прави персонално подаяние на ВМА за закупуване на нова радиочестотна инсталация за клиниката “Уши, нос, гърло ”.

“Военномедицинската академия е една от най-необходимите лечебни заведения в България с извънредно високо равнище на професионализъм ”, съобщи Рашидов по време на тържественото честване на 131-ата годишнина от основаването на ВМА.

Основите на лечебното заведение са положени през 1891 година, когато е основана Софийската обща гарнизонна болница.
Председателят на Народното събрание благодари на целия екип на болничното заведение и акцентира, че българската медицина заслужава почитание. “Да си доктор е свята специалност, тъй като животът е в ръцете на Бог, само че вие сте покрай него и с вашите качества спасявате човешки живот и ориси ”, обърна се към медиците Рашидов.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски поздрави медиците с думите: “Без вас и вашият престиж ВМА остава единствено една постройка и купчина инсталация! ”. “Днес е ден, в който да отдадем нашето самопризнание и на всички началници на Академията ”, добави той.

Това не е първото подаяние на Вежди Рашидов за болница. След интервенцията в Германия, Рашидов направи галерия, на която цялата сума от продажба на творбите даде на детската онкохематология в ИСУЛ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР