Председателят на най-голямата работодателска организация у нас КРИБ и собственик

...
Председателят на най-голямата работодателска организация у нас КРИБ и собственик
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев купи още две компании в САЩ

Председателят на най-голямата работодателска организация у нас КРИБ и притежател на " Хювефарма " Кирил Домусчиев се похвали във " Facebook " с покупката на две американски компании. Това са производителят на ветеринатрни артикули " AgriLabs " и биотехнологичната " Benchmark Bios ". Цената на договорката не се оповестява.

Така съгласно Домусчиев „ Хювефарма “ ще разшири наличието си на международния пазар.

„ Изключително съм горделив с постигнатото през годините от „ Хювефарма”! Компания, която започва от нищото! Сделката от през днешния ден за покупката на американските „ Agrilabs” и „ Benchmark Bios” ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички сътрудници от Съединени американски щати и България, които участваха в процеса на договарянията и дю дилиджънс (оценка на активите – бел. ред.)! Трябва да продължим да сбъдваме фантазиите си и да славим българското по света! “, написа Домусчиев.

„ Ние сме доста разчувствани от гения и технологиите, които са част от бизнеса на AgriLabs “, разяснява Глен Уилкинсън, президент на „ Хювефарма”, Съединени американски щати.

„ Това придобиване поддържа тактиката на „ Хювефарма” за основаването на уравновесен портфейл от артикули и повишение на наличието ни на международния пазар. То също по този начин разрешава по-бързото комерсиализиране на биологичните артикули посредством „ Benchmark Biolabs”, дъщерно сдружение на AgriLabs “, уточни Уилкинсън.

През последните години братята Кирил и Георги Домусчиеви доста разшириха индустриалните си мощности зад граница. " Хювефарма " има търговски представителства в Русия и Швейцария и дъщерни предприятия в Белгия, Съединени американски щати, Тайланд, Бразилия, Полша, Индия, Южна Африка, Турция, Мексико, Италия и Япония.

" Хювефарма " осъществя 99% от производството си в чужбина, като изнася продуктите си в към 100 страни. Продажбите на групата непрестанно порастват, а дружно с тях облагите на компанията.

За 2016 година, когато е последният оповестен финансов доклад, " Хювефарма " записва доходи от продажби за близо 443 млн. лева, което е растеж от над 7 на 100 по отношение на миналата година, а облагата пораства от 96.7 млн. лева на 107 млн. лева

Преди дни държавното управление даде обещание бърза писта за реализацията на втори цех на „ Биовет “, част от холдинга на „ Хювефарма “, за построяването на втори цех в Пещера.

За 2016 година продажбите на " Биовет " възлизат на над 227 млн лева, което е растеж от 17% по отношение на 2015 година, а облагата на сдружението е 17 млн. лева за 2016 година

В проектите на братя Домусчиеви влиза създаването на нови хранителни добавки за хората и здравословни артикули за животните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР