Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо пристига

...
Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо пристига
Коментари Харесай

Председателят на Националното събрание на Република Корея e на посещение у нас

Председателят на Националното заседание на Република Корея Ким Джин-пьо идва на публично посещаване в България, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. 

Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Официалното посещаване ще стартира с гала по полагане на венец на паметника на Незнайния боец, след което ръководителите на парламентите на България и на Република Корея ще имат диалог " на четири очи " в историческата постройка на Народното събрание (НС). Предвижда се Ким Джин-пьо да се разпише в книгата за публични посетители на българския парламент.

Росен Желязков и Ким Джин-пьо ще дадат началото на пленарните диалози сред народните представители от двете страни.

В рамките на визитата си ръководителят на Националното заседание на Република Корея Ким Джин-пьо ще беседва с президента Румен Радев и с кмета на Пловдив Костадин Димитров.

" Това е първа аудиенция на ръководител на корейския парламент в България и се надявам тя да бъде сполучлива и да спомогне за активизиране освен на политическите, само че и на икономическите връзки сред нашите страни ", заяви заместник-председателят на Народно събрание Росица Кирова, представена в прессъобщението.

В  края на юли предходната година министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и новоназначеният тогава дипломат на Република Корея Бе Джонгин разискаха опциите за задълбочаване на двустранните стопански връзки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР