Председателят на Национално движение Русофили-Пловдив Златомир Дьовленски е задържан при

...
Председателят на Национално движение Русофили-Пловдив Златомир Дьовленски е задържан при
Коментари Харесай

ДАНС арестува председателя на Русофили-Пловдив

Председателят на Национално придвижване " Русофили " -Пловдив Златомир Дьовленски е арестуван при акция на ДАНС.

Пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков споделя, че карцерът бил осъществен " по жесток метод " с разтрошаване на врата на жилището му в 05:30 в понеделник сутринта. След което Дьовленски бил доведен от чиновници на ДАНС в своя офис, който се намира в централата на градската организация на Българска социалистическа партия.

Там на място са осъществени инспекции, само че не е ясно дали са конфискувани документи или други доказателства. Към момента не се оповестява за какво е задържан Дьовленски.

" Единствено разбрах, че е повдигнато обвиняване от Окръжната прокуратура в Пловдив, само че отхвърлиха да ми оповестят защо е обвиняването ", сподели Петков.

Златомир Дьовленски е някогашен претендент за депутат от Българска социалистическа партия през 2022 година Той работи в община " Родопи “ като младши специалист в отдел " Координация и планове “.

Това не е първата акция на ДАНС против представител на придвижване " Русофили ". Лидерът на придвижването Николай Малинов беше упрекнат през 2019 година в шпионаж в интерес на две съветски организации, само че делото към момента не е дало някакъв резултат. През 2023 година Малинов попадна и в санкционния лист по световния закон " Магнитски ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР