Южният френски град Марсилия беше разтърсен от убийството на 15-годишно

...
Южният френски град Марсилия беше разтърсен от убийството на 15-годишно
Коментари Харесай

Жестока смърт на улицата!: 15-годишно момче е намушкано 50 пъти с нож и изгорено живо

Южният френски град Марсилия беше разтресен от убийството на 15-годишно момче, което е било „ намушкано 50 пъти с нож “ и изгорено живо, оповестиха прокурорите.

Марсилия, вторият по величина град във Франция, само че и един от най-бедните, е малтретиран от принуждение, обвързвано с опиати. Историческият пристанищен град на средиземноморското крайбрежие през последните години стана очевидец на война за надзор върху извънредно доходоносния пазар на опиати сред разнообразни кланове, в това число мафията Дезинформация и Йода.

Прокурорът на Марсилия Никола Бесон съобщи на конференция, че жертвите и причинителите на принуждение стават все по-млади.

15-годишният младеж е погубен при положение, който Бесон дефинира като „ невиждано нечовечен “.

Тийнейджърът е бил нает посредством обществените мрежи от 23-годишен пандизчия, с цел да сплаши собствен съперник, като запалил вратата му, сподели прокурорът и добави, че на младежа са били обещани 2000 евро. Задържаният в пандиза в Люин, южно от Екс-ан-Прованс, се е описал като член на мафията Дезинформация.

По време на задачата си младежът бил видян от членове на конкурентна тайфа, които го претърсили и разкрили, че носи револвер. За да санкционират малолетния, те го намушкват неведнъж с нож, след което го подпалват.

„ Бил е намушкан 50 пъти с нож и отведен в жилищния квартал Fonscolombes, където съгласно резултатите от аутопсията е изгорен жив “, споделя Бесон. Неговият другар, също на 15 години, е съумял да избяга “, прибавя Бесоне.

36-годишният футболист Несим Рамдан беше убит „ невъзмутимо “ от 14-годишно момче при положение, обвързван с убийството на младежа.

Същият пандизчия още веднъж се обърнал към обществените мрежи, като вербувал 14-годишен малолетен да извърши отмъстителна офанзива и да убие член на бандата „ Блекс “, обещавайки да му заплати 50 000 евро.

От своя страна 14-годишният юноша наел Рамдане, футболист, който работел и като водач, с цел да устоя фамилията си, сподели прокурорът. Непълнолетният, съпроводен от другар, помолил водача „ да ги закара и да ги изчака “, само че той явно „ не се съобразил “, сподели Бесоне. Тогава младежът „ го прострелял в задната част на главата “, добави той. Непълнолетният е бил арестуван и е признал, че е стрелял по водача, само че е настоял, че изстрелът е „ излязъл инцидентно “.

Двата последни случая значат, че броят на убийствата, свързани с опиати, в Марсилия е повишен на 17 от началото на годината.

Наркобароните в Марсилия набират членове посредством разгласи в обществените медии, като „ разпореждат “ уличната търговия на младежи, известни като „ jobbeurs “.

Бесон съобщи, че млади момчета се отзовават на обявите освен за продажба на канабисова смола, само че и за убийства „ без никакво разкайване или размисъл “.

През септември Франк Растул, прокурор в Апелативния съд в Екс-ан-Прованс, предизвести за бича на насилието, обвързвано с опиати.

„ Наложително е да разберем изцяло опустошителните последствия от трафика на опиати, който подкопава самите основи на нашето общество “, сподели той.

Растул съобщи, че младежите са „ опиянени от лесните пари за опиати “ до степен на „ цялостно неуважение на човешкия живот “.

Миналата година насилието, обвързвано с опиати, аргументи рекорден брой от 49 смъртни случая в Марсилия.

 

 

Източник – AFP/Превод:SafdeNews

 

 

Още вести четете в: Крими & Темида, Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР