Председателят на Националния фен клуб на привържениците на Левски Степан

...
Председателят на Националния фен клуб на привържениците на Левски Степан
Коментари Харесай

Феновете на Левски: Защо не се одържавяват бизнесите на собствениците на ЦСКА и Лудогорец?

Председателят на Националния почитател клуб на последователите на Левски Степан Хиндлиян разяснява думите на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, че ползите на българския спорт би трябвало да стоят над ползите на " сините ".

" Ако ориста на българския спорт зависи от одържавяването на някакви частни бизнеси, тогава следва разумният въпрос " Защо не се одържавяват бизнесите на притежателя на Литекс, който играе в ЦСКА или на притежателя на Лудогорец Кирил Домусчиев, с цел да оказваме помощ на българския спорт? Защо ударът е към спонсора на Левски? " В един миг се появява някакъв спонсор на Левски, чийто бизнес може да бъде взет, клубът се закрепя за към година, стъпва си на краката, хората стартират да се събират още веднъж и ние го унищожаваме ", съобщи Хиндлиян пред “БТВ”.

" Това е много глупава и обикновена позиция. Много забавно какво ще се случи с тези 50 млн. лв., които ще влязат в Министерството на спорта. Може да стане един превъзходен стадион " Българска войска " с тях. Защото сме очевидци на тежки юридически пируети, които бяха осъществени, с цел да може банкрутиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на остарялото му управление и не без акушерството на страната. Моделът, по който се случва футбола в България е потвърдено циничен. Това е моделът " Бащица ", който потвърдено не работи и вкарва огромните клубове в зависимости ", добави още ръководителят на НКП на Левски.

" Когато има разтърсвания в най-големия и обичан клуб в България, е обикновено въпросът за митингите да изникне. Аз отговорно мога да кажа, че сме хора, които държим на избрани позиции и правила и държим да се срещнем и с другата позиция, преди да предприемем дейности. Ако се стигне до такива, държа да подчертая, че те ще бъдат в отбрана на ползите на нашия обичан клуб, който ни е събрал и ни е направил другари, а няма да бъдат в отбрана на корпоративни ползи. Ние сме последователи на Футболен клуб Левски, а не сме лобисти на лотарията. Привържениците на Левски са темпераментни хора и, когато техните ползи бъдат нарушени, може да се трансфорат едни сходни митинги като неприятни подиуми. За страдание в последните години, близо десетилетие, Левски се е трансформирал в пленник на политически и стопански ползи. В последна сметка, едни будни хора, последователи на обичания си тим, непримирими, се оказват по средата на едни доста тежки ползи на много съществени и авторитетни кръгове, които разпределят нещо между тях ", разяснява Хиндлиян.

Той призна, че в четвъртък (януари) е планувана втора среща сред Васил Божков и почитатели на " сините ".

" Ние канихме господин Божков на публична среща пред необятна публика от средата на лятото. Такава не се състоя. Идеята на тази наша самодейност беше той да се запознае с нас, а ние с него, тъй като той не беше посещавал мачовете на Левски и до в този момент не е идвал на подобен. Искахме да ни каже какво счита на прави, каква е визията. Сега бяхме в ролята си на посетители и затова аз няма да изкарвам тежки детайлности от нея. Този запис, който излезе, е една мерзка история. Господин Божков ни сподели, че сега се давам към 2 млн. лв. за прехрана, в случай че лицензът на Националната
лотария бъде лишен, той няма да има опция да дава тези пари. Имаше послания от негова страна: " Мислете какво да вършим ", " Вижте се с Борисов ". Ние поискахме среща с Борисов, само че не тъй като господин Божков ни е посъветвал. Очакваме отговор на нашето искане, водени от концепцията, че би трябвало да чуем и другата страна. Водени сме от концепцията, че в последните години явно има интервенция на страната във футболен клуб Левски ".

" Това се потвърждава от метода, по който се трансферира собствеността. Ако желанието на ръководещите и държавното управление е твърдо този закон да мине и Божков и неговите компании излязат от Левски, какво се случва от тук нататък? Неговата концепция е била да направи Левски работещ клуб, който да се самоиздържа. Ако това е по този начин, би било доста добре. Това значи, че сме имали казус, тъй като с предходните съдържатели на Левски не се случваше по този начин. Но дали това е истина или не, не мога да кажа ", приключи Хиндлиян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР