Председателят на Националната съдийска колегия към БФХандбал Михаил Башев бе

...
Председателят на Националната съдийска колегия към БФХандбал Михаил Башев бе
Коментари Харесай

Михаил Башев ще бъде делегат на Световното първенство по хандбал за мъже

Председателят на Националната съдийска гилдия към БФХандбал Михаил Башев бе бъде пратеник на Международната федерация (IHF) на Световно състезание за мъже, което ще се състои от 13 до 31 януари в Египет.

Той получи статут на пратеник на IHF през 2017 година, а зад тила му са към този момент три Световни шампионата за подрастващи - в Алжир и в Испания за младежи до 21 години и в Полша за девойки до 18 години.
На конкуренцията в Испания през 2019 година той беше и един от тримата представители на международната федерация в дуела за златните оценки сред Франция и Хърватия.

След това през 2019 година Башев беше пратеник и на Световното състезание за дами в Япония.

" За мен това е голямо самопризнание. След финала в Испания и международното за дами в Япония, това предопределение значи, че се оправям добре и ми гласоподават доверие за състезание при мъжете, което може единствено да ме радва ", разяснява той.

Българинът ще бъде един от 19-те делегати на IHF на шампионата в Египет. Мястото измежду тях си обезпечи след чудесно показване в извършен онлайн семинар и тест, който взе със 100 %.
Башев, който към този момент е в Египет, е разпределен в град Александрия, който ще одобри дуелите от предварителни групи " C " и " H ".

В група " С " ще спорят тимовете на Хърватия, Катар, Япония и Ангола, а в група " H " са отборите на Словения, Беларус, Република Корея и Русия.

Общо 32 тима ще се борят за медалите от шампионата. 16 са от Европа, измежду които и настоящият международен първенец Дания, 7 от Африка дружно с домакина Египет, 4 от Азия и 5 от зона Америка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР