Сомалия отстрани шефа на леката атлетика, след като видео на бавен бегач стана вирусно, на фона на обвинения в непотизъм

...
Председателят на националната федерация по лека атлетика на Сомалия беше
Коментари Харесай

Председателят на националната федерация по лека атлетика на Сомалия беше отстранена на фона на обвинения в непотизъм, след като привидно нетренирана спринтьорка представи африканската страна в Световния университет Игрите в Китай и й отнеха повече от 20 секунди, за да завърши състезанието на 100 метра, далеч зад своите конкуренти.

Сомалийското министерство на младежта и спорта публикува изявление, в което нарежда на Сомалийския олимпийски комитет да отстрани председателката на федерацията по лека атлетика Хадиджа Аден Дахир на фона на обвиненията, че 20-годишната Насра Абукар – която завърши последна в състезанието във вторник – е нейна роднина и й е даден шанс да се състезава на игрите поради семейните си връзки.

Видео на агонизиращо бавното бягане на Абукар стана вирусно в социалните медии тази седмица.

Министърът на младежта и спорта Мохамед Баре Мохамуд поднесе публично извинение в сряда и каза, че неговото министерство не знае как Абукар е избрана да се състезава в 100-те жени на студентските игри в Чънду. Той нарече представянето смущаващо за Сомалия.

Университетският съюз на Сомалия заяви, че не е изпратил никакви бегачи в Китай като част от официален отбор на Сомалия.

В своето квалификационно състезание Абукар беше веднага изоставен от останалите бегачи и финиширал около 10 секунди след победителя. Въпреки че завърши последна, тя направи малко прескачане във въздуха, докато пресичаше финалната линия.

CBS News се обърна към Сомалийската федерация по лека атлетика за коментар, но не получи отговор след повече от 24 часа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР