Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български
Коментари Харесай

Председателят на НС изрази съболезнования по повод кончината на изкуствоведа доц. д-р Ружа Маринска

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко изрази своите откровени съболезнования към фамилията, околните и сътрудниците на изтъкнатия български изкуствовед доцент доктор Ружа Маринска.

Дълбоко съм сломен от неочакваната загуба на уважаваната и ценена от всички нас, хората на изкуството, доцент Ружа Маринска, означи ръководителят на Народното събрание.

Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко акцентира, че нейната дългогодишна неуморна работа по тематиките, свързани с българското изкуство през ХХ век и проблемите на бългaрския модернизъм, са образец за нововъведение и пример за научни постижения.

Като учител в Националната художествена академия и Нов български университет тя ще бъде помнена като придирчив преподавател, влагащ цялото си сладкодумство и предаващ своя богат опит и познания на младите, добави той. 

С неочакваната кончина на доцент Ружа Маринска аз изгубих другар и съидейник, а българското изкуство – един от най-ревностните си радетели, акцентира ръководителят на Народното събрание. Дълбок реверанс пред светлата памет на доцент Ружа Маринска, добави Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР