Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в
Коментари Харесай

Рашидов кани у нас председателите на парламентите на страните, които са против членството ни в Шенген

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в България идната седмица сътрудниците си ръководители на парламенти от Австрия и Нидерландия - страните, които са срещу участието ни в Шенген. Покана ще бъде отправена и към ръководителите на парламентите на Хърватия и Румъния.

Рашидов заяви това в Страсбург, където се срещна с сътрудника си от Хърватия и взе участие в тържествената гала по случай 70-тата годишнина на Европейския парламент.

След срещата с хърватския си сътрудник Вежди Рашидов разяснява, че българите, румънците и хърватите заслужават да станат част от Шенген, а не да стоят като " сирачета встрани ". Подкрепа за приемането ни изрази по-рано и ръководителят на Европарламента Роберта Мецола.

" Именно по тази причина споделям, че би било хубаво нашите парламенти да седнем доста бързо на една среща - в този момент ще се договорим по телефона по какъв начин тъкмо ще стане това, с цел да може да повлияем всички ние на нашите държавно управление, с цел да може нещата да не бъдат повече по този начин. Времето е късо.

Българска национална телевизия: Искате среща идната седмица?

Да и желаех да е и в България, дано бъдем домакини на една такава самодейност ", сподели Рашидов.

Европейската комисия заяви, че Румъния също е изпълнила критериите за прекъсване на отчетите на Механизма за
съдействие и инспекция. Същата оценка България получи през 2019 година, само че окончателното решение за премахването на Механизма, както и решението за Шенген, би трябвало да бъде взето от държавите-членки.



Една от аргументите Нидерландия да е срещу участието ни в Шенген е точно съществуването на този отчет. Високопоставен представител на Европейската комисия разяснява през днешния ден, че българските управляващи са поели ангажимент в идващите шест месеца да отговорят на учредената рецензия към страната ни и да одобряват закон за отговорността на основния прокурор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР