Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че обявената от

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че обявената от
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Президентът и екипа му показват абсолютна некомпетентност

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че оповестената от президента дата за изборите на 4-ти април е била безусловно неаргументирана, само че все пак ГЕРБ ще се съобрази, заяви Българска национална телевизия.

Караянчева уточни още, че има наставления от европейските институции да не се правят промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, защото това подкопава доверието в изборния развой.

" Но това демонстрира безспорната непросветеност и на президента и на неговия екип и тематиките, които се повдигнаха на тези съвещания, са тематики, които са дебатирани в пространството години обратно. Всъщност безусловно без всевъзможни причини беше оповестена тази дата. Каква обосновка може да даде президентът, че желае висока изборна интензивност, в случай, че изолира католическата и арменската общественост, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във почивка, кое ще ги накара да се върнат в своята изборна секция, с цел да гласоподават. Това, което се внушава от президента - че едни резултати, които още не знаем какви са, са манипулирани, и едни избори, които още не са извършени, са манипулирани, това е тежък удар върху демокрацията ", сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР