Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на
Коментари Харесай

Караянчева: Симеонов има право да бъде избран за зам.-председател на НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание.

Пред публицисти в Златоград Караянчева разяснява митингите по този мотив на майките на деца с увреждания и желаната от тях оставка на Валери Симеонов.
Майки на митинг: Искат оставката на Симеонов от зам.-председателския пост в Народното събрание Той разяснява, че митингът им е интервенция в разпоредбите на Народното събрание
„ По устав всяка парламентарна група има право да уточни заместник-председател. Г-н Валери Симеонов е един от ръководителите на един от съдружните сътрудници, тъй че няма нищо чудно в това. За думите си като вицепремиер той понесе своя кръст, подаде оставка ", съобщи Караянчева, представена от БГНЕС.

Караянчева уточни, че няма нищо неприятно в това неговата парламентарна група да го предложи на този пост. „ Не знам какво влагат протестиращите в личността на господин Валери Симеонов. За мен той завърши с предния интервал и като депутат има право да бъде определен ", добави ръководителят на Народното събрание.
След митинга на майките: Българска социалистическа партия приканиха Валери Симеонов да се отдръпна от поста си От левицата се извиниха на майките, че са подкрепили кандидатурата му за зам.-председател на Народното събрание
По мотив поисканата от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова оставка на премиера Бойко Борисов ръководителят на Народното събрание сподели: „ Разбирам, че госпожа Нинова желае да ръководи, само че въпреки всичко българският народ избира кой да ръководи и за какъв брой време”.

Караянчева беше в Зланоград за оповестяването на 2020 за година на Момчил левент. В най-южния град беше отслужена панахида за починалите за свободата на Родопите. Караянчева е в инициативния комитет, който желае да издигне монумент на Момчил в цялостен растеж на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР