Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева открива Интерпарламентарна конференция

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила, ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и ръководителят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър ще открият на 16 февруари 2018 година

Това оповестиха от пресслужбата на Народното събрание.

Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политика за сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и защита (ОПСО). Второто събитие от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще стартира в 14.30 ч. в НДК. Домакини на форума са Комисията по външна политика и Комисията по защита.

Над 200 делегати от комисиите по външна политика и по защита на националните парламенти на държавите-членки на Европейски Съюз, парламентите на страните от Западните Балкани и Източното партньорство и представители на Европейския парламент ще вземат присъединяване в конференцията, отдадена на външната политика и политиката за сигурност и защита на Европейски Съюз. Интерпарламентарната конференция е платформа за поддържане на разговора и съдействието сред националните парламенти и Европейския парламент.

Тя основава рамка за продан на информация и положителни практики в региона на ОВППС/ОПСО и дава опция на парламентаристите да способстват в процеса на осъществяване на тези политики.

Върховният представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще показа пред парламентаристите настоящите цели и цели на Съюза в региона на Общата външна политика и политика за сигурност и Общата политика за сигурност и защита през първия ден на конференцията.

Европейската вероятност за Западните Балкани и ускоряването на промените в района ще бъдат главен акцент на полемиките през втория ден на конференцията, когато присъединяване ще вземат министърът на външните работи на България Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, изпълнителният шеф на Европейската работа за външна активност за Европа и Централна Азия Томас Майер-Хартинг, евродепутатът Едуард Кукан и създателят на Европейска самодейност за непоклатимост Гералд Кнаус. В дневния ред на конференцията са включени също по този начин използването на Глобалната тактика в региона на ОПСО и обстановката в Черноморския район.

Специално внимание по работни групи ще бъде обърнато на стратегическата енергийна и транспортна съгласуваност на Западните Балкани, Дунавската тактика и връзките сред Европейски Съюз и Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР