Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в Глобална

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в Глобална
Коментари Харесай

Караянчева на посещение в САЩ, ще постави въпроса за отпадането на визите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще взе участие в Глобална парламентарна конференция, проведена от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон.

Във форума ще вземе присъединяване и ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Събитието ще се организира на през днешния ден и на следващия ден във Вашингтон (САЩ).

„ Смятам да слага въпроса за американските визи, тъй като връзките, които имат България и Америка, са доста положителни и това допуска, че във визовия режим връзките би трябвало да се подобрят в изгода за българските жители. Досега на парламентарно равнище не е поставян въпросът за визите ”, съобщи Караянчева, представена от Нова телевизия.

Решението на въпроса с визите лежи ненапълно в Конгреса, който е приел закон, съгласно който с цел да паднат визите за една страна, отводите за тях би трябвало да са под 3%.

За България този % варира сред 9 и 17. Освен за визите, българите във Вашингтон питаха по кое време ще е готово онлайн гласуването и електронните услуги за български жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР