Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поеме от името

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поеме от името
Коментари Харесай

Цвета Караянчева ще поеме ротационното председателство на ПАЧИС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поеме от името на българския парламент ротационното председателство на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) на 53-ата Генерална асамблея на организацията, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Форумът, чийто хазаин е азербайджанският Милли Меджлис, ще бъде на 20 и 21 юни 2019 година в Баку. В него ще взе участие и ръководителят на парламентарната Група за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид. 53-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ще бъде открита на 20 юни 2019 година от ръководителя на Националното заседание на Азербайджан и ротационен ръководител на организацията Октай Асадов.

Обръщение към парламентаристите ще направи президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще поздрави участниците и гостите на Генералната асамблея и ще взе участие в нейната работа. В рамките на форума Цвета Караянчева ще има среща с ръководителя на азербайджанския Милли Меджлис Октай Асадов. На 21 юни 2019 година преди закриването на 53-ата Генерална асамблея на ПАЧИС ръководителят на азербайджанския парламент ще съобщи председателството на организацията на Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание ще направи изявление пред парламентаристите, в което ще очертае целите, по които ще работи България като ръководител на ПАЧИС. България е измежду страните-учредителки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие и е ангажирана интензивно в процесите за реформиране и адаптиране на организацията към актуалните провокации. Страната ни ще бъде ръководител на Парламентарната асамблея на ПАЧИС през втората половина на 2019 година През ноември в София ще бъде проведена 54-ата Генерална асамблея на организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР