Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента
Коментари Харесай

Цвета Караянчева и Франк-Валтер Щайнмайер дадоха висока оценка на отношенията между България и Германия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Председателят на Народното събрание уточни, че тази година се означават 140 години от установяването на дипломатическите ни връзки. Цвета Караянчева съобщи, че двете страни постоянно са имали отлични връзки и изрази вяра съдействието да продължи в редица области, измежду които правораздаване, публичен ред, миграция.

По думите ѝ немските вложения поддържат българската стопанска система и оказват помощ за понижаване на безработицата. Туристическият продан се усилва, нараства броят на немските туристи у нас, което е показателно за качеството на туристическите ни услуги, акцентира тя.

Цвета Караянчева благодари на президента за помощта му за спасяването на българските медицински сестри, арестувани в Либия, както и за поддръжката му за влизането на страната ни в Европейския съюз. Тя изрази удовлетворение, че България е осъществила сполучливо председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Между Германския Бундестаг и Народното събрание са открити дейни контакти и градивен разговор, акцентира Цвета Карянчева. Председателят на Народното събрание сложи и въпроса за приемането на България в Шенген. Цвета Караянчева означи, че страната ни е покрила всички механически индикатори. Ние се явяваме външна граница на Европейски Съюз и по общо самопризнание изпълняваме добре своите отговорности, добави тя. Председателят на Народното събрание засегна и тематиката за пакета „ Мобилност - 1 “, като уточни, че това е удар върху българските превозвачески компании.

Президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер означи, че в никакъв случай няма да не помни визитата си в България на 1 януари 2007 година, когато е почувствал и съпреживял страстта на българския народ. Той благодари на България за председателството й на Съвета на Европейски Съюз, осъществено в изискванията на доста огромни провокации.

Президентът на Германия означи, че двете страни имат прелестни връзки във всички сфери, измежду които политика, стопанска система, просвета. Има доста капацитет в нашите връзки, акцентира той и добави, че стопанската система е извънредно значима част от политическите диалози. Франк-Валтер Щайнмайер означи, че стокообменът за 2018 година сред двете страни надвишава 8 милиарда евро. Що се отнася до приемането на България в Шенген първите стъпки съгласно него могат да бъдат направени. Последните години главната ни тематика е Брекзит, която измества други значими въпроси като този за Шенген и Западните Балкани, добави той.

„ Моите визити в София и в културната столица 2019 година Пловдив ще задълбочат прелестните другарски връзки сред нашите страни. С моя диалог в тук, в Народното събрание, бих желал да дам висока оценка на парламентарната работа, която има централно значение за по-нататъшното развиване на нашите демократични страни “, написа той в почетната книгата на българския парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР