Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя
Коментари Харесай

Таяни: Отношенията с националните парламенти са важни, защото така чуваме гласа на европейските граждани

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, който е на посещаване в България.

" Оценявам високо вашата аудиенция броени дни преди началото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ", означи Цвета Караянчева. " Посещението Ви през днешния ден - в Деня на християнското семейство, е и алегорично, тъй като Европейският съюз е нашият общ дом ". Тя разяснява, че нашите предци са оставили на децата ни богато културно-историческо завещание.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че съдействието сред Европейския парламент и националните парламенти е от основно значение. " Винаги съм подчертавал, че връзките с националните парламенти са извънредно значими, тъй като по този начин ние чуваме гласа на европейските жители. Аз считам, че е доста значимо сред нас да има деен разговор, тъй като това е от значително значение за бъдещето на Европа. В Деня на християнското семейство би трябвало да знаем къде отиваме, би трябвало да познаваме и нашето минало, акцентира Таяни.

Цвета Караянчева означи значимата роля на връзките сред българския и Европейския парламент. Ние би трябвало да работим дружно, тъй като представляваме нашите жители и би трябвало да пазиме техните ползи, добави още тя.
По думите й страната ни приема председателството като значима национална задача, която може да показа България като квалифициран и правилен медиатор в идните диспути за бъдещето на Съюза.

Във Ваше лице ние виждаме натурален сътрудник в устрема ни да проведем сполучливо парламентарното измерение на българското председателство, добави ръководителят на българския парламент.

Общо бе мнението, че актуалното посещаване в София ще способства за по-нататъшно доближаване на българския и Европейския парламент и ще задълбочи ползотворното съдействие сред двете институции по време на нашето председателство.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подари на Антонио Таяни копие на парламентарния звънец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР