Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се очаква да представи

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се очаква да представи
Коментари Харесай

Сурови мерки срещу психическия тормоз у дома ще разгледа правна комисия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се чака да показа през днешния ден в правната комисия претекстовете за промени в Наказателния кодекс, свързани с битката против домашното принуждение, съобщи БНР.
Измененията плануват до 5 години затвор за душевен тормоз и гонене в изискванията на домашното принуждение. Предвидено е тормозът отвън фамилията да се санкционира със затвор до една година или пробация.
Законопроектът е обвързван с даване на всеобхватна и необятна отбрана на дамите и децата, както и мъжете - жертви на домашно принуждение, разясни Караянчева, която е водещ вносител на измененията.
„ Поехме ангажимент да внесем и да криминализираме избрани действия. Едно такова действие - психическото принуждение, преследването, имаме насоки в посока на това, в случай че насилникът е пуснат по-рано от пандиза или в отпуска лицето, което е било насилвано да бъде известено, с цел да може да предприеме ограничения “, сподели тя.
Заседанието на правната комисия бе отсрочено от през вчерашния ден за през днешния ден поради удълженото съвещание на Народното събрание за първо четене на държавния бюджет за 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР