Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди въвеждането и прилагането

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди въвеждането и прилагането
Коментари Харесай

Ново 20! Удар по работата на българските депутати, заради новия коронавирус

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди въвеждането и използването на серия от ограничения в Народното събрание за попречване разпространението на респираторни болести и остри респираторни инфекции, в това число и заради епидемиологичното разпространяване на COVID-19, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. Мерките влизат в действие от на следващия ден, 10 март, и ще важат до второ разпореждане на територията на двете здания на Народното събрание – на пл. “Народно заседание ” 2 и на пл. “Княз Александър Първи ” 1.
Предвижда се по опция да се лимитира наличието на външни лица на пленарните съвещания на Народното събрание и съвещанията на парламентарните комисии, без това да визира естественото протичане на активността им. Достъпът на външни лица до съвещанията на парламентарните комисии ще се прави по поръчка от съответната комисия. Не се позволява командироване в чужбина на народни представители и парламентарните чиновници, а позволените все още командировки се анулират. Не се позволява издаването на еднократни пропуски за достъп до постройките на Народното събрание, като се изключи такива за представители на медиите. Не се разрешава провеждането на мероприятия, събития и прояви с присъединяване на външни лица, проведени от Народното събрание, парламентарните групи, парламентарните комисии и обособени народни представители, в това число организирането и провеждането на изложения и други културни прояви и просветителни акции, семинари, кръгли маси, полемики и други, както и осъществяването на просветителни групови и самостоятелни визити на външни лица. За парламентарните чиновници, чиито служебни отговорности постановат контакти с външни гости и/или чиновници на други институции, ще бъдат обезпечени защитни средства, а за постройките на Народното събрание – дезинфектанти.
По одобрен график ще се прави в допълнение хигиенизиране и дезинфекциране на пространствата в постройките на Народното събрание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР