Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с колегата си

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с колегата си
Коментари Харесай

Цвета Караянчева разговаря с Талат Джафери в НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с сътрудника си от Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери. Той е в България във връзка гласуването в Народното събрание на законопроекта за одобрение на Протокола към Северноатлантическия контракт за присъединение на Република Северна Македония, оповестиха от Народно събрание.

 © БГНЕС
България ще продължи своята поредна поддръжка за напъните на Северна Македония за европейска и евроатлантическа интеграция. Поздравявам Ви за сполучливото довеждане докрай на ратификацията на Договора от Преспа и за приемането на протокола към Северноатлантическия контракт за присъединение на Северна Македония към НАТО, съобщи в Караянчева.

Тя акцентира, че България не икономисва старания, с цел да върне страните от Западните Балкани и изключително Република Северна Македония в дневния ред на Европейски Съюз. Това беше и приоритет на първото за страната ни председателство на Съвета на Европейски Съюз, добави ръководителят на Народното събрание.

Председателят на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери изрази признателност към България за напъните и поддръжката, която страната ни е оказала за европейска и евроатлантическа интеграция на Северна Македония. Диалогът и съдействието могат да ни водят напред, добави той.

Председателят на Народното събрание означи, че са забележими изгодите от Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни. Секторното съдействие от ден на ден нараства и се задълбочава, само че е нужно да работим за по-добрата транспортна и инфраструктурна съгласуваност сред страните от Западните Балкани, акцентира Караянчева. Тя уточни, че това би асъдействало за развиването на стопанските системи в района и за привличане и поощряване на вложенията.

Длъжни сме да работим и да вървим напред в напъните си за обезпечаване на благоприятни условия за пълноценна реализация младежите в нашата страна, съобщи Талат Джафери.

Народното събрание е готово да показа своя опит в процеса на присъединение към Европейски Съюз и с наслада би оказало поддръжка на парламентаристите от Северна Македония, съобщи още Караянчева. По-лесно се работи и напредва, когато имаш другар като България, акцентира ръководителят на Събранието на Република Северна Македония.
 Северна Македония по пътя към НАТО и Европейски Съюз: Талат Джафери особено за Българска национална телевизия Северна Македония по пътя към НАТО и Европейски Съюз: Талат Джафери особено за Българска национална телевизия
Председателят на северномакедонския парламент ще участва през днешния ден на гласуването в Народно заседание на Протокола за присъединението на страната му към...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР