Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите посетители в

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите посетители в
Коментари Харесай

Млади спортисти си тръгнаха с подаръци от Парламента в Деня на отворени врати


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите гости в Деня на отворени порти на Народното събрание. Сред тях бяха девойките от волейболния и баскетболния тим на клуб „ Локомотив София “, студенти по българска лингвистика от СУ „ Св. „ Климент Охридски “ и по обществена администрация от УНСС. " Добре пристигнали в българския парламент в седмицата, в която честваме подписването на новата Конституция – едно знаменателно събитие, което прави българската страна извънредно демократична, дава пълноправие и политически плурализъм “, обърна се ръководителят на Народното събрание към гостите. Тази постройка има доста история, само че и доста бъдеще, тъй като доста младежи я посещават, черпят от извора, от историята, добави Цвета Караянчева. Тя им сподели оригинала на Конституцията, призната от Седмото велико национално заседание на 12 юли 1991 година Трябва да бъдете горди, че имаме такава история, че имаме подписана демократична Конституция и че живеем в една свободна, демократична и европейска България, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева предложения гостите в пленарната зала и им описа по какъв начин работи Народното събрание и по какъв начин се одобряват законите на нашата страна.

Младите гости получиха книжки и дискове с филм, отдадени на историята на парламентаризма у нас.

В Народното събрание е изложен оригиналът на Конституцията, възложен от Държавна организация „ Архиви “, и е показана галерия на фоторепортера Велислав Николов със знакови моменти от гласуването на главния закон. Денят на отворени порти ще продължи до 16.00 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР