Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева използва Богоявление, за да

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева използва Богоявление, за да
Коментари Харесай

Караянчева за Радев на Богоявление: Хубаво е, че президентът най-накрая разбра, че има COVID

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева употребява Богоявление, с цел да насочи рецензии към президента Румен Радев и датата на изборите.
“Мисля, че консултациите са закъснели. Те трябваше да станат доста по-рано. Хубаво е, че президентът най-сетне разбра, че има Коронавирус рецесия освен в България, само че и в целия свят. Тези съвещания очевидно са поради това да се измъкне от ситуацият, в която самичък се вкара, и даде дата за избори преди 1 месец. Президентът търси причина да промени датата”, уточни Караянчева.

Председателят на Народното събрание е в Кърджали, където се организира обичайния обред по освещаването на бойните флагове на Богоявление. В града се състоя и обичайното мятане на кръста.

“Виждате, че министър Ангелов съобщи, че има подготвеност и се готви тъкмо за тази дата. Защо и по какъв начин президентът търси причина, с цел да промени датата, дано той да отговори и да не търси причина в здравната обстановка в страната”, отсече още Караянчева.

Думите на ръководителя на Народно събрание пристигнаха ден, откакто в Президентството се организираха първите съвещания сред представителите на здравните управляващи и президента, с цел да се реши при какви условия ще се проведат изборите и по какъв начин ще се подсигуряват освен правата на гласоподавателите, само че и тяхната сигурност.

Радев дефинира като дата най-ранната допустима - 28 март, което бе посрещнато от редица рецензии. Изборът не е безапелационен. Датата би трябвало да се официализира с президентски декрет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР