Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева гласува в Кърджали на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева гласува в Кърджали на
Коментари Харесай

И Цвета Караянчева се обяви за публикуване на екзитполове в изборния ден

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева гласоподава в Кърджали на изборите за европарламент, след което разгласи, че е съгласна да се разгласяват данни от екзитполовете в изборния ден. " Лично приказвам от моя лице, тъй като жителите би трябвало да бъдат осведомени ", добави Караянчева.

Повод за коментара ѝ станаха измененията в Изборния кодекс, които бяха признати през февруари тази година. Чрез тях се не разрешава на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други сходни обществени мрежи. Как се стигна до поправката на Изборния кодекс четете тук.

По-рано денем президентът Румен Радев също разкритикува решението на Народното събрание да промени Изборния кодекс. Според него това е " още една опция за операция ".

Главният прокурор Сотир Цацаров също се разгласи срещу възбраната. " Излишно е да лицемерничим. Едва ли статистиката в деня на вота ще повлияе в последния миг на гласоподавателя. Убеден съм, че 99% от хората като мен идват да гласоподават с ясно решение. И съм сигурен, че тези, които отидат до урните, не се интересуват от оцветените колонки. Хората мислят и не трябва да ги подценяваме ", сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (477)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР