Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ), която ДПС нарече

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ), която ДПС нарече
Коментари Харесай

Кърджалийската мъченица бе спасена с парламентарен цирк

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ), която Движение за права и свободи назова " кърджалийската мъченица ", резервира поста след спор, който образно сподели настоящето равнище на българския парламент. Мнозинството съумя да отхвърли с 97 гласа " за " и 126 " срещу ", само че това не бе най-важното.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи упорстваха за промяната на Караянчева поради последните смущаващи случаи към нея. Опозицията уточни дарените от нея остарели парламентарни килими на театъра в Кърджали, репликата ѝ за ходенето пешком и метрото на Бойко Борисов, неналичието на реакция на обидите от изтеклите записи, свързвани с премиера. Българска социалистическа партия напомни за цялостната изолираност на политическите кореспонденти от депутатите.

Управляващите опазиха Караянчева и оповестиха, че претекстовете за настояването не били подкрепени от обстоятелства. Освен ГЕРБ и " Обедиенени патриоти ", в нейна поддръжка се хвърли и ръководителят на " Воля " Веселин Марешки.

В последна сметка дебатът се трансформира във фарс с замяна на обиди. Стигна се до безконечните тематики като приватизацията на " Техноимпекс ", за това кой какъв брой поддръжка има в Кърджали, както и какъв брой песни има майката на Вежди Рашидов. Около два часа след началото на съвещанието социалистите излязоха от залата, а малко по-късно Движение за права и свободи изиска 30-минутна отмора. След почивката от ГЕРБ упрекнаха Българска социалистическа партия, че са откраднали досието на Спас Гърневски. Всичко станало в залата по време на дебата бе несъмнено няколко пъти от самите депутати като цирк.

" Не съм безгрешна ". Как се отбрани Караянчева?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР